Veiligheid

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte van onze laatste nieuwigheden

Veiligheid en ergonomie op uw industriële werkplaats

Veiligheid

 

Wanneer men kiest om te werken met perslucht kiest men voor een energiebron die in staat is om grote hoeveelheden energie op te slaan. Daarom is het uiterst belangrijk om verschillende voorzorgen te nemen om ongevallen te vermijden. Perslucht mag niet in direct contact komen met de huid. Momenteel hebben 2 landen, de USA (OSHA) en Zwitserland (SUVA), beperkingen opgelegd naar de hoeveelheid persluchtdruk waar de huid direct aan blootgesteld mag worden. Hierbij werd vastgelegd dat de druk die in direct contact komt met de huid de 210kPa (30psi) niet mag overschrijden. Indien hier niet wordt aan voldaan bestaat het gevaar dat er een luchtbel in de bloedbaan terecht komt met alle nare gevolgen vandien.
Elke Silvent nozzle en blaaspistool is zodanig ontworpen dat deze voldoet aan deze strenge veiligheidsnormen. De nozzle kan nooit volledig afgesloten worden (geen dead-end), waardoor deze waarden nooit overschreden worden. Dit terwijl er helemaal niet dient ingeboet te worden aan blaaskracht.
Bovendien is het de bedoeling om te voorkomen dat er kleine deeltjes of onderdelen in het oog of op de huid geblazen worden. Dit kan bij Silvent door het gebruik van een beschermend luchtgordijn, of door beschermkapjes die aan het blaaspistool worden gemonteerd. Op die manier wordt niet enkel de operator beschermd maar ook de medecollega's. 
Tevens voldoen alle nozzles van Silvent aan de strenge geluidsbepalingen van de EU Machine Directive. (98/37/EC) .