Geluidsreductie

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte van onze laatste nieuwigheden

Veiligheid en ergonomie op uw industriële werkplaats

Geluidsreductie

 

Na zien is horen het tweede belangrijkste menselijke zintuig. Het is voornamelijk door spraak en gehoor dat we communiceren met anderen. Het gehoor is tevens ons meest gevoelige en prioritaire waarschuwingsmechanisme. Het oor neemt impressies waar vanuit alle richtingen en kan impulsen ontvangen zelfs wanneer een persoon slaapt.
De moderne maatschappij heeft een omgeving gecreëerd waarbij het oor heel frequent en op een snelle manier beschadigd wordt. Het menselijke oor is niet bestand tegen het continue en overmatige lawaai aanwezig in bijv. industrie. In het verleden nam men aan dat lawaaierige machines garant stonden voor kracht, sterkte en weelde. Mensen werden hardhorig en doof, zolang de omzet en het bestaan van het bedrijf maar verzekerd waren. Intussen weten we wel beter.
Geluidsoverlast kan ernstige gevolgen hebben op zowel fysisch als psychologisch vlak. Het oor wordt tevens ongevoelig voor belangrijke signalen zoals waarschuwingen, met een hoger risico op ongevallen. Beschadiging aan het binnenoor is onherstelbaar, maar ook hoge bloeddruk, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, slaapstoornissen, onregelmatige ademhaling, oververmoeidheid, hartritmestoornissen enz... kunnen het gevolg zijn van geluidsoverlast. 
Vandaag beseffen we dat er tal van mogelijkheden bestaan om lawaai te reduceren, zowel in de industrie als in het persoonlijke leven. 
Silvent's technologie slaagt erin om het geluidsniveau te halveren (8-10dBA) bij persluchtgebruik. De mix van verscheidene gleuven en openingen in Silvent's nozzles brengen een stille, krachtige en laminaire luchtstroom teweeg en verhinderen het ontstaan van turbulentie waardoor het geluidsniveau aanzienlijk wordt verminderd.