Energiebesparing

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte van onze laatste nieuwigheden

Veiligheid en ergonomie op uw industriële werkplaats

Energiebesparing

 

Binnen elk bedrijf streeft men naar kostenvermindering. Hiertoe behoren vanzelfsprekend ook de energiekosten. Er zijn heel wat mogelijkheden om te besparen op het persluchtverbruik, gedeeltelijk door drukverliezen en lekken aan te pakken, maar vooral door efficiënter om te gaan met perslucht.
Wanneer perslucht wordt gebruikt in een vaste toepassing om te reinigen, te drogen of te sorteren wordt er meestal gebruik gemaakt van een open buis. Heel vaak wordt er hierbij niet nagedacht over de juiste dimensies van de open buis en wordt er onnodig veel perslucht verbruikt. Soms worden ook koelvloeistofnozzles ingezet die zoals het woord zegt geschikt zijn voor koelvloeistof maar niet voor perslucht en opnieuw heel veel energie verbruiken. Bij manuele toepassingen wordt er meestal geblazen met een blaaspistool die weliswaar goedkoop is in aankoop maar heel duur in gebruik. Nieuwe tijden vragen nieuwe oplossingen. Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken qua nozzle, afstand en blaashoek en dit zal resulteren in een besparing van 30-50%. Kies voor Silvent's gepatenteerde veiligheidsnozzles-en blaaspistolen en haal hierdoor het maximum uit uw perslucht met een minimum aan kosten.
Een nozzle of blaaspistool van Silvent vertegenwoordigt een investering om kosten te besparen. Het gebruik van een open buis of goedkoop blaaspistool is enkel een kost!